A kennel története


  Az első kutyám egy orange schimmel spániel kan volt. A lányom hatodik születésnapján született. Csermelyvölgyi Filemon volt a neve, de mi csak Fülöpnek hívtuk. Ő ismertette meg velünk a kutyával való foglalkozás örömét és egyben az elmúlással együtt járó bánatot is. Fülöp vadászvizsgás, Hungária Champion kutya lett, akit követett még sorrendben Szepezdhegyi Chocolate Ice Cream "Bounty", Porfirius Natalia, Porfirius Casper "Vili" és
Lola of Claire is. Bounty liver roan and tan, Natalia, Vili és Lola pedig fekete spánielek voltak.

    1994 őszén kertes házba költöztünk, és házőrzőre volt szükségünk. 1995 tavaszán már nálunk lakott Kentaur Eclaire, az a fekete briardhölgy, aki érzékenységével, figyelmével, engedelmességével, fantasztikus jellemével mély nyomot hagyott a lelkünkben. Fiatalon, hatévesen távozott közülünk, agydaganat következtében.

   Eclaire hagyatékát Eki vette át, aki Best Eclaire del Desperado néven látta meg a napvilágot barátnőm, Firle Krisztina kennelében. Eki azóta is közös tulajdonunkban van, gyerekei a del Desperado nevet viselik, mint ő. Ekivel szinte mindent elértünk, amit szerettünk volna, és csodálatos kölykökkel ajándékozott meg bennünket, akik közül néhány otthonunkban maradt. Eki Magyarország első szukája, aki megszerezte Franciaország legmagasabb tenyészminősítését, az Elite A minősítést, amit utódai minőségének bizonyításával ért el.

   2008-ban egy új vonal alapításaként egy szukát és egy kant importáltunk Franciaország jelenlegi legrégibb kenneléből. Sokat vártunk rájuk, de megérte. Gyönyörű kutyáinkkal fantasztikus eredményeket értünk el mind itthon, mind külföldön. Közűlük került ki Magyarország első briardja, aki Franciaországban a munkája elismeréseként kapott tenyésztésre javasolt címet. Remélem, utódaikkal tovább tudunk lépni  céljaink elérése felé, az egészséges, kiegyensúlyozott, gyönyörű briardok tenyésztése felé, akik eredeti munkakészségüket és használhatóságukat is megőrizték..

   Kennelünk valamennyi tagja rendelkezik Champion címekkel, közűlük 4 Franciaországban is tenyésztésre javasolt. Nagyon büszkék vagyunk rájuk. Reméálem, utódaiknak is továbbadják kiváló képességeiket.

   Ma már spánieleket nem, csak briardokat tenyésztünk.

Ha kedve van hozzá, látogassa meg honlapunk többi lapját is.

Kelemenné Bistyák Klára